Pelin kohde jääkiekossa

Pelin tarkoitus on lyödä jääkiekkomailalla pieni kiekko kentän poikki ennen kuin se osuu maaliin. Joka kerta kun kiekko menee suunnitelmaan, joukkue saa yhden pisteen. Pelaajat voivat syöttää kiekon kentän ympäri, ja vastustajan tavoitteena on estää toista joukkuetta tekemästä maaleja. Pelin lopussa eniten maaleja tehnyt joukkue nimetään voittajaksi. Jos peli päättyy tasapeliin, se ratkaistaan ​​jatkoajalla, ja voittajaksi julistetaan ensimmäinen maalintekijä.

Pelaajat ja heidän varusteensa

Peliä pelataan noin 61 metriä pitkällä ja 30 metriä leveällä jääradalla. Jäähallissa on kolme pääosaa. Neutraali vyöhyke, joka sisältää keskiympyrän, josta pelit alkavat, on keskialueella. Puolueen kummallakin puolella on hyökkäys- ja puolustusalueet, jotka määräytyvät sen mukaan, kummalla joukkueella on kiekko tällä hetkellä. Kummallakin hyökkäys- ja puolustusalueella on kaksi päätyalueen aloitusympyrää ja -paikkaa. Maalialue, puoliympyrä maalia ympäröi ja taulut sijaitsevat maalin takana.

Jokaisella pelaajalla on oma jääkiekkomailansa sekä luistimet ja erilaisia ​​suojavarusteita, kuten kasvonaamio, kypärä, pehmustetut shortsit, olkasuojat, käsivarsisuojat ja hanskat. Koska he ovat kiekon ampumalinjassa paljon useammin, jokaisella maalivahtilla on sama, mutta paljon tiheämmässä mittakaavassa.

Kuhunkin joukkueeseen voidaan määrittää enintään 20 pelaajaa. Vain kuusi 20 pelaajasta saa olla kaukalolla kulloinkin. Loput käytetään korvaajina ja tulevat ja lähtevät pelistä tarpeen mukaan. Kuuden aloittajan joukossa on maalivahti ja viisi kenttäpelaajaa. Vaikka jokainen pelaaja määrätään asemaan, he saavat matkustaa kaukalolla parhaaksi katsomallaan tavalla. Tämä ei koske maalivahtia, jonka on pysyttävä puoliskollaan eikä ylitettävä punaista keskiviivaa.

Kiekko on kiekko, jonka pelaajat lyövät. Kiekko on suuri, kiinteä kumiesine, joka painaa noin 6 unssia. Kiekkoon voi lyödä pelaajan mailalla tai jalalla, mutta kukaan muu kuin maalivahti ei voi koskea siihen.

Jokaisessa pelissä on kolme 20 minuuttia. Joka kerta kun peli keskeytetään, pelikello pysähtyy, ja kun kunkin jakson aika loppuu, peli on ohi.

Pisteytys

Tehdäkseen maalin pelaajan on lyötävä kiekko maaliviivan yli. He voivat tehdä sen millä tahansa ruumiinosalla tai kepillä, mutta eivät kädellä. Jotta kiekko katsottaisiin maaliksi, sen on ylitettävä viiva. NHL:n kaltaisten ammattilaisliigojen maaliviivassa on anturi, joka havaitsee, kun kiekko on ohittanut riman kokonaan. Amatööriliigassa huomioidaan tuomareiden päätökset.

Pelin menestys

Joukkueen täytyy tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja voittaakseen pelin. Jos peli päättyy tasapeliin, se etenee jatkoajalle ja pelataan toinen neljännes, kunnes toinen osapuoli tekee maalin. Voittajajoukkue tekee ensimmäisenä maalin.

Jääkiekon säännöt

Peli alkaa aloituspotkulla keskiympyrässä. Erotuomari pudottaa kiekon kahden vastustajan välillä, jotka kamppailevat asemastaan ​​joukkueessa. Tauon jälkeen millä tahansa hyökkäys- tai puolustusaloitusalueella, aloitusta voidaan käyttää pelin aloittamiseen uudelleen.
Voittaakseen kiekon vastustajaltaan pelaajat voivat käyttää fyysistä voimaa. Kehontarkastus on sallittu takana ja olkapäiden yläpuolella, mutta ei edessä.

Pienestä rangaistuksesta määrättyjen pelaajien on poistuttava jäältä kahdeksi minuutiksi, jonka aikana heidän joukkueensa vähennetään viiteen pelaajaan. Jos toinen puoli tekee maalin näiden kahden minuutin aikana, pelaaja voi välittömästi palata jäälle.

Pienet rangaistukset ovat vastustajan kompastaminen mailalla, pitäminen mailalla tai käsillä, koukku torilla tai pelaajan vartalotarkistus ilman kiekkoa.

Pelaaja, joka suorittaa suuren rangaistuksen, vedetään pois kentältä enintään 5 minuutiksi. Esimerkkejä ovat tappeleminen, vakavan loukkaantumisen aiheuttaminen kilpaileville pelaajille tai vähäisten rikosten tekeminen.