Mitä erilaisia ​​maalintekovaihtoehtoja on maahokiossa?

Kenttämaali, rangaistuskulma tai rangaistuslyönti ovat ainoat kolme maalintekotapaa maahokiossa. Kun laukaus tehdään lyöntiympyrän sisällä, sitä kutsutaan kenttämaaliksi vastustajan maalin edessä, eikä sitä lasketa, jos pallo lyödään lyöntiympyrän ulkopuolella.

Rangaistuskulmaerä tuomitaan, kun puolustaja tekee rikkomuksen lyöntiympyrän sisällä tai kehän ulkopuolella, mutta 25 jaardin sisällä. Puolustusjoukkueeseen kuuluu neljä puolustajaa ja yksi maalivahti. Maali lasketaan vain, jos pallo kulkee lyöntiympyrän ulkopuolella ja laukaus tehdään sisällä.

Rangaistuslyönti voidaan antaa useista syistä, joista yleisin on, kun puolustaja tekee virheen, joka estää maalin tekemisen. Rangaistuslaukauksessa maalivahti on ainoa, joka pystyy puolustamaan kuvaa, ja kuvan ottaa yksi pelaaja lyöntimerkin kohdalla. Tämä muistuttaa jalkapallon rangaistuspotkuja.

Mitä erilaiset maahockey-kortit tarkoittavat?

Pelaajalle, joka rikkoo pelin sääntöä, tuomari saattaa näyttää kortin, kuten monissa muissa urheilulajeissa. Vihreät, keltaiset ja punaiset kortit ovat kolme korttityyppiä, jotka voidaan myöntää.

Vihreä kortti on vähiten vakava kolmesta; se toimii varoituksena ja muistutuksena pelaajille, etteivät he riko sääntöjä.

Keltaisella kortilla on korkeampi vakavuusaste, ja pelaajat voidaan poistaa pelistä enintään 5 minuutiksi.

Vakavin rangaistus on punainen kortti, mikä tarkoittaa, että pelaaja poistetaan pysyvästi pelistä, mikä pakottaa joukkueensa pelaamaan harvemmilla pelaajilla.

Mikä on jääkiekkopelin keskimääräinen pituus?

Maahockey-ottelu on jaettu kahteen puolikkaaseen, ja kukin puoliaika kestää 35 minuuttia, ja siinä on 5-10 minuutin tauko.

Pelaaja aloittaa pelin syöttämällä pallon kentän keskeltä kunkin puoliajan alussa. Kun maali on tehty, peli aloitetaan uudelleen samalla tavalla. Kaikkien muiden pelaajien on oltava puolustuspuoliskollaan, paitsi syötteen antava pelaaja. Maalin tehnyt puoli hallitsee palloa uudelleenkäynnistystä varten.

Millä kriteereillä valitsemme voittajan?

Voittajaksi nimetään pelin päätteeksi eniten maaleja tehnyt joukkue, aivan kuten muissakin lajeissa. Jos pisteet ovat päätöksellä tasan, peli joko tuomitaan tasapeliksi tai siirtyy jatkoajalle tai rangaistuspotkukilpailuun.

Olen varma, että et halua ottaa jääkiekkomailaa ja pelata nyt, kun olet oppinut pelin perusteet. Mutta odota, on muutamia muita aiheita, joista sinun tulee olla tietoinen, kuten jääkiekon peliasennot ja ammuntatekniikat.