KHL eli Kontinental Hockey League on vuonna 2008 perustettu kansainvälinen ammattilaistason jääkiekkoliiga. Liiga muodostui alunperin Venäjän Superliigan pohjalta, ja siihen otettiin mukaan joukkueet Valko-Venäjältä, Latviasta ja Kazakstanista. Alunperin liigassa pelasi 24 joukketta neljästä maasta, nykyään liigassa pelaa 29 joukkuetta kahdeksasta maasta. Tällä hetkellä mukana on joukkueita Valko-Venäjältä, Kiinasta, Kroatiasta, Suomesta, Kazakstanista, Venäjältä ja Slovakiasta. Liigan voittaja saa palkinnokseen Gagarin Cupin ja liigan paras venäläisjoukkue palkitaan Venäjän mestari -tittelillä. KHL:ää pidetään maailman toisiksi tasokkaimpana jääkiekkosarjana heti NHL:n jälkeen, ja liiga on Euroopan ja Aasian kovatasoisin jääkiekkoliiga.

Vuonna 2011 liittyi liigaan ensimmäinen entisen Neuvostoliiton alueen ulkopuolinen joukkue, joka oli Slovakialainen Lev Poprad; vastaperustettu joukkue. Lev tippui liigasta kuitenkin pois jo yhden kauden jälkeen. Tämän jälkeen liigaan liittyivät entisen Neuvostoliiton alueen ulkopuoliset Lev Praha Tsekistä ja Slovan Bratislava Slovakiasta. 2013 liiga laajeni taas mukaan tulivat Medveščak Kroatiasta ja venäläinen Admiral Vladivostokista. Suomalainen entinen SM-Liigan joukkue Jokerit liittyi KHL:ään vuonna 2014. Ensimmäinen kiinalainen joukkue HC Kunlun Red Star pelasi liigassa ensimmäisen kautensa 2016-2017.

KHL jaetaan kahteen konferenssiin, itäiseen ja läntiseen konferenssiin, jotka molemmat on jaettu kahteen divisioonaan. Jokainen joukkue pelaa yhteensä 60 peliä omassa konferenssissaan ja 8 konferenssin parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin. Pudotuspelit pelataan konferenssin sisällä, ensin neljännesvälierä, sitten välierät ja lopulta konferenssifinaali. Konferenssifinaalien jälkeen jäljellä on kaksi joukkuetta, jotka pelaavat Gagarin Cupista. Kaudella 2012-2013 KHL julkaisi Nadezhda Cupin (Toivon cup) jossa KHL:n pudotuspelien ulkopuolelle jääneet joukkueet pelaavat KHL:n varaustilaisuuden ensimmäisestä vuorosta. Cupin tarkoitus on myös jatkaa joukkueiden kautta hieman pidemmälle ja tällä tavalla pitää pudonneiden joukkueiden kotikaupunkien kiinnostusta jääkiekkoon yllä. Samalla pelaajat pääsevät pelaamaan ja pitämään kuntoaan yllä tulevia jääkiekon MM-kisoja varten. Nadezha Cupia ei ole pelattu kauden 2013-2014 jälkeen.

Liiga on kansainvälinen ja tällä hetkellä liigassa pelaa pelaajia yhteensä 18:sta eri maasta. Venäläisillä joukkueilla on ulkomaalaisten pelaajien kiintiö, sallien vain 5 ulkomaalaista pelaajaa. Tämän lisäksi venäläisten joukkueiden ulkomaalaisilla maalivahdeilla on rajoituksia peliajan suhteen. Venäjän ulkopuolisilla joukkeilla tulee olla vähintään viisi oman maansa kansalaisuuden omaavaa pelaajaa. NHL ja KHL solmivat sopimuksen, jossa kumpikin liiga sitoutuu kunnioittamaan toisen tekemiä pelaajasopimuksia näin ollen tehden mahdottomaksi pelaajan “varastamisen” toisesta liigasta. NHL:n 2012-2013 kauden työsulun aikana KHL laati säännöt NHL-pelaajien käyttöä varten. Jokainen joukkue saattoi lisätä kokoonpanoonsa maksimissaan 3 NHL:n pelaajaa, joista yksi saattoi olla ulkomaalainen. Yli 40 NHL:n pelaajaa pelasi työsulun aikana KHL:ssä, heistä suurin osa oli venäläisiä.

Gagarin Cupista on tähän mennessä pelattu yhteensä 8 kertaa ja 4 joukkuetta ovat onnistuneet voittamaan sen, jokainen joukkue kaksi kertaa. Tuorein Gagarin Cupin voittaja on SKA Pietari, jonka lisäksi cupin ovat voittaneet Ak Bars Kazan, Metallurg Magnitogorsk ja Dynamo Moskova. Kaksi kertaa pelatun Nadezhda Cupin voittajat ovat olleet Dinamo Riika ja Avangard Omsk.

KHL:n neljännen kauden alkua varjosti Yaroslav Lokomotivin joukkueen lento-onnettomuus 7. päivä syyskuuta 2011. Joukkue oli matkalla kauden avauspeliinsä Minskiin, kun lentokentältä lähdössä ollut kone osui lähetinmastoon ja putosi. Lähes koko joukkue kuoli onnettomuudessa ja Ufassa pelattu liigan aloituspeli keskeytettiin, kun tieto onnettomuudesta saapui sinne ja liigan kauden aloitusta siirrettiin viidellä päivällä. Yaroslav Lokomotiv vetäytyi KHL:n 2011-2012 kaudesta ja pelasi sen sijaan Venäjän VHL-liigassa, jossa joukkue pääsi pudotuspeleihin asti. Onnettomuuden muistopäivänä 7. syyskuuta ei pelata KHL-pelejä.