Kanadan maajoukkue on kaikkien aikojen menestynein joukkue jääkiekon historiassa, heillä on yhteensä 26 maailmanmestaruutta, 9 olympiakultaa ja 6 Kanada-cup/maailmancup turnauksen voittoa. Tänäkin vuonna Kanada on pelannut erittäin vakuuttavasti MM-turnauksessa ja joukkueen peliä kannattaakin seurata jos haluaa nähdä erinomaista jääkiekkoa. Kanadan peliohjelman löydät helposti kiekkoareena.com mm-2017 otteluohjelma linkin kautta, josta löydät myös muidenkin joukkueiden pelit ja koko turnauksen otteluohjelman.

Ensimmäiset 30 vuotta lajin kansainvälisissä turnauksissa Kanada hallitsi niitä lähes suvereenisti, mutta 1950-luvulla Neuvostoliitto nousi haastamaan Kanadan hallintaa lajin kruunusta. Vasta 1990-luvulla tilanne muuttui sellaiseksi, että muutkin maat pystyivät haastamaan Kanadan turnauksissa tosissaan ja näin jatkuikin pitkään. Esimerkiksi ensimmäisissä olympialaisissa jonne NHL-pelaajat pääsivät, uhosivat Kanada ja USA etukäteen näyttävänsä eurooppalaisille joukkuille miten jääkiekkoa pelataan silloin kun parhaat pelaajat ovat käytössä turnauksessa. USA kuitenkin tippui mitalipeleistä ja Kanada joutui pronssiotteluun, jossa se hävisi Suomea vastaan.

2000-luvun alkupuoliskolla Kanada voitti taas MM-kisoissa muutaman mestaruuden ja olympiakultaa Salt Lake Cityn olympialaisissa vuonna 2002. Seuraava mestaruus tuli 2007, mutta tästä eteenpäin Kanada ei onnistunut voittamaan mestaruutta ennen kuin vuonna 2015. Olympialaisissa 2010 ja 2014 molemmissa Kanada kuitenkin voitti kultaa, molemmissa turnauksissa kaikilla joukkueilla oli NHL-tähdet mukana. 2010 kisoissa Kanada voitti USA:n finaalissa Sidney Crosbyn jatkoaikamaalilla. 2014 vuoden olympialaisissa taas Ruotsi kaatui olympiafinaalissa puhtaasti 3-0.

2014 MM-turnauksen Kanada kuitenkin aloitti erittäin heikosti ja hävisi Ranskalle voittolaukauskilpailussa. Tämän jälkeen Kanadalaiset voittivat kaikki loput alkusarjan ottelunsa, tosin Ruotsi kaatui vasta jatkoajalla. Puolivälierissä vastaan asettui Suomi, joka kaatoi Kanadan 2-3, pelin viimeiseen erään mentiin Kanadan 2-1 johdossa, mutta Suomi onnistui viimeisessä erässä kääntämään pelin edukseen ja jatkoi lopulta finaaliin saakka.

Seuraavana vuonna alkoi Kanadan dominointi jonka vertaista ei ole nähty vuosikymmeniin. Alkusarjassa Kanada suorastaan murskasi kaikki vastustajat. Ensimmäisessä seitsemässä pelissä kanadalaiset tekivät yhteensä 49 maalia ja heitä vastaan tehtiin vain 14 maalia. Maaliero oli hämmästyttävä +35. Puolivälierissä vastaan asettui Valko-Venäjä, jonka Kanada murjoi maanrakoon 9-0 tuloksella. Seuraavaksi välierissä Tsekki taipui 2-0. Finaalissa vastaan asettui Venäjä, jonka Kanada voitti selkeällä 6-1 tuloksella. Kanada ei hävinnyt yhtään ottelua koko turnauksessa ja sitä vastaan tehtiin ainoastaan 15 maalia. Vastaavanlaista dominointia ei oltu nähty vuosikymmeniin.

2016 MM-turnaus pelattiin Venäjällä ja Venäjä janosi tietysti voittoa kotikisoistaan. Edellisestä kerrasta kun Venäjällä oltiin saatu juhlia kotikisojen voittoa oli tasan 30 vuotta, jolloin Neuvostoliitto voitti Moskovassa pelatun MM-turnauksen. Tämän 30 vuoden aikana ainoastaan Ruotsi oli onnistunut voittamaan MM-tittelin kotikisoissaan ja Venäjä keräsi kisoihin erittäin nimekkään joukkueen onnistuakseen tässä tavoitteessa. Kanada kuitenkin jatkoi siitä mihin jäi edellisessä turnauksessa ja näyttikin siltä, ettei kukaan pysty pysäyttämään Kanadan ylivoimaa alkusarjassa. Alkusarjan B-lohkon viimeinen ottelu pelattiin Kanadan ja Suomen välillä lohkovoitosta. Kanada lähti otteluun ennakkosuosikkina, olihan sillä takanaan jo 16 ottelun tappioton putki MM-kisoissa. Hieman yllättäen Suomi kuitenkin voitti Kanadan puhtaasti 0-4. Kanada pääsi takaisin voiton makuun pudotuspeleissä ja Ruotsi kaatui puolivälierässä 6-0 ja USA välierässä 3-4. Loppuottelussa oli vastassa shokkitappion järjestänyt Suomi. Tiukassa ottelussa Kanada lopulta kaatoi Suomen 2-0 ja otti toisen perättäisin MM-tittelinsä.

Syksyn 2016 World Cupissa Kanada voitti jälleen kerran kaikki ottelunsa ja otti kuudennen Kanada-cup/maailmancup voittonsa. Kevään 2017 MM-kisoissa Kanada näyttää jatkavan siitä mihin jäi, tätä kirjoittaessa kisat ovat vielä kesken, mutta tähän mennessä Kanada ei ole hävinnyt yhtäkään peliä. Ainoastaan hieman yllättäen Ranska on ainoa joukkue joka on pystynyt pistämään turnauksessa Kanadalle edes hieman kampoihin, jos Ranskan puolustaja ei olisi vahingossa sutinut kiekkoa omaan maaliin, olisi peli todennäköisesti päättynyt tasapeliin varsinaisella peliajalla. MM-kisoissa on kuitenkin vielä monta peliä jäljellä ja nähtäväksi jää voittaako Kanada kolmannen peräkkäisen MM-tittelinsä.